the blog

Latest news.
Tu, eu si relatia noastra

Tu, eu si relatia noastra

noiembrie 17, 2016

Ne indragostim si incepem sa ne transformam, sa vedem viata cu alti ochi, descoperim in noi frumuseti nebanuite, ne purtam ca si cum am fi tras lozul cel mare. Si chiar am tras „ LOZUL CEL MARE AL VIETII ”, dar acesta nu este persoana de care ne-am indragostit ci starea noastra de fiinta indragostita, ceea ce traim alaturi de acel om. Vedem in acea persoana tot ce am visat, tot ce ne-am dorit de la EL/EA (partenerul ideal), iar acea persoana chiar are acele calitati, pentru ca fiecare dintre noi le continem. Aceste calitati ies usor la suprafata atunci cand ne dam voie sa iubim, atunci cand cel pe care l-am intalnit sta cu noi pentru noi (nu pentru cine suntem in societate, nu pentru ceea ce avem in contul de la banca,…).

Cand iubim si suntem iubiti ne simtim speciali, unici…si chiar suntem unici. Nimeni in lumea asta nu contine aceleasi ingrediente in acelesi proportii ca cele care se regasesc in fiecare dintre noi. Ca o prajitura unica, minunata, creata la comanda de un cofetar iscusit dupa o reteta pe care nu o poate reproduce nimeni, nici macar el.

De multe ori nu ne dam seama ca suntem cofauritorii acestui miracol care se numeste iubire si atribuim intregul succes partenerului, iar atunci cand lucrurile nu mai merg consideram ca tot el este de vina pentru ca : „nu mai este ca la inceput, s-a schimbat”, „nu mai face ce facea”, „nu ma mai iubeste”…

Daca am privi relatia/iubirea ca pe o fiinta nascuta din sentimentele a doi oameni (EL +EA=NOI), ne-am da seama ca are dreptul, ca orice orice fiinta, sa se nasca, sa evolueze si sa moara. Atata doar ca aceasta entitate, relatia, are niste privilegii in comparatie cu noi oamenii, poate cu ajutorul celor doi protagonisti sa se schimbe intr-o alta, la fel de benefica dar care functioneaza pe niste criterii noi. Totul depinde de cei doi in ce se va transforma noua relatie NOI, pentru ca este necesar ca amandoi sa fie multumiti de noua relatie. Altfel, unul din cei doi pleaca, iese din calatorie, oricat ar incerca celalalt sa-i faca sederea placuta, oricat ar vasli pentru amandoi la aceasta barca NOI, cel nemultumit sau mai putin implicat va cobora in primul port iesit in cale.

Uneori este greu sa acceptam acele parti intunecate din noi insine,  care ne sunt reflectate de partener, ne este greu sa acceptam evolutia lui, fara a ne gandi cat de greu îi este lui sa o accepte pe a noastra. Dar daca avem rabdare si acceptam tot ce se intampla ca pe niste provocari, ce pun la incercare trainicia relatiei, vom ajunge sa fim rasplatiti pe deplin, pentru ca noua relatie va fi mai solida, mai sanatoasa, iar cei doi vor evolua facand fiecare o noua ordine in cotloanele intunecate ale fiintei lor. Cei doi vor invata sa aiba rabdare orice  s-ar intampla, sa aiba incredere unul in altul, iar iubirea va renaste sub un nou chip.

Ciuca Magdalena – Cabinet individual de psihologie

Author:

Facebook Page Loading...
Newsletter
Alegeti articolul din categoria dorita