the blog

Latest news.
Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

noiembrie 23, 2016

Ce este psihoterapia experientiala?

Psihoterapia experientiala are ca baza teoretica psihologia umanista si gandirea existentialista, aducand in prim plan omul cu puterea sa de perfectionare si vindecare, demersul terapeutic valorificand tocmai aceste disponibilitati latente. Acest gen de terapie pune accent pe autodeterminare, creativitate, pe tendinta de actualizare „aici si acum” existenta in fiecare persoana, tendinta care se manifesta si la nivel de specie.

Obiectivul acestei terapii il constituie atingerea nivelului de fiinta integrata sanatos fizic si spiritual, prin deblocarea si activarea resurselor personale, printr-o atitudine permanent constienta, autocunoastere, autoacceptare, respect si iubire de sine.

Printre beneficiile acestei terapii putem enumera :

– autocunoastere

– spontaneitatea

– cresterea abilitatilor de comunicare in toate planurile (cuplu, familie, relatii interpersonale, profesionale in cadrul organizatiei)

– maturizarea afectiva si spirituala

– cresterea empatiei si a capacitatii de a iubi, valoriza si sprijini

– gasirea unei solutii realiste si responsabile ori de cate ori este nevoie

– cresterea capacitatii de a face fata la stres, criza si schimbare

– autoasumarea propriei existente si construirea scenariului de viata dorit.

 

Ce este relatia terapeutica experientiala?

Este o relatie de tipul adult-adult bazata pe confidentialitate, incredere, empatie si respect. Rolul terapeutului este unul de insotire a clientului in procesul sau de autoexplorare, fara a-l judeca, stimulandu-i creativitatea in gasirea de solutii proprii adaptate necesitatilor sale de a trece peste dificultatile vietii.

Terapeutul il incurajeaza si il ajuta pe client sa ia decizii singur si sa accepte consecintele propriilor lui alegeri, astfel incat sa deprinda abilitatea de a actiona eficient in orice imprejurare si de a-si asuma esecul in caz de greseala, fara a se invinovati. Si asta pentru ca cele mai importante realizari, cele mai mari afaceri au aparut in urma unui numar mare de greseli, dar si a perseverentei si tenacitatii de a trece cu intelegere peste ele.

 

Cu ce fel de persoane lucrez?

– Cu persoane care doresc sa depuna efort pentru a-si atinge obiectivele pentru care se prezinta la cabinet.

 

Exista persoane care ar fi bine sa nu apeleze la serviciile mele?

– Da, acele persoane care privesc cu neseriozitate procesul terapeutic (intarzie / uita sau isi anuleaza sedinta de terapie in ultima clipa, au o parere deformata despre serviciile psihologice asteptand ca terapeutul sa faca o magie pentru a le scapa de probleme, care nu depun nici cel mai mic efort pentru a scapa de vechile tipare neproductive).

 

Ce este inclus in serviciile mele?

Pentru persoanele care apeleaza la serviciile mele OFER GRATUIT o sedinta de consiliere / test.

Acest test te va ajuta sa afli:

– carui tip de personalitate apartii

– care sunt punctele tari si punctele slabe ale acelei tipologii de care apartii

– care este locul de munca ideal pentru tine dar si tipul de activitate in care poti face cariera (in baza abilitatilor)

– cum lucrezi (te comporti) in conditii de stres

– cum poti deveni mai eficient(a)

– ce fel de parinte esti (vei fi)

si multe altele, care te contureaza ca personalitate. In cazul in care nu aveti nevoie de aceasta sedinta-test gratuita, o puteti oferi unei persoane cunoscute (ex. : unui adolescent sau unui tanar care doreste sa se cunoasca mai bine, sau pentru mai multa claritate in orientarea profesionala)

 

La ce rezultate te poti astepta?

Rezultatele pot apare (din declaratiile unor clienti) chiar dupa prima sedinta, dar depind in mare masura de dorinta, munca depusa si puterea de schimbare a persoanei. Din acest motiv, numarul sedintelor de terapie, necesare, difera de la o persoana la alta.

 

Care este investitia ta in serviciile mele?

La rubrica Tarife si Contact vei gasi aceasta, detaliat pe fiecare gen de serviciu in parte.

Author:

Facebook Page Loading...
Newsletter
Alegeti articolul din categoria dorita