the blog

Latest news.

Houdini si lacatul

noiembrie 25, 2016

Houdini a fost cel mai mare magician al timpului sau. El a fost si un fantastic spargator de lacate. Sustinea ca poate evada din orice celula din lume in mai putin de o ora.
Intr-un mic oras din Marea Britanie, a fost construita o inchisoare noua, iar Houdini a fost provocat sa incerce sa evadeze. Cum acestuia ii placeau si provocarile si banii, a acceptat propunerea.
Cand a sosit ziua cea mare, o multime de oameni si reprezentanti media se aflau la fata locului. Houdini a pasit increzator in celula si usa a fost inchisa. Si-a dat imediat jos haina si s-a apucat de treaba. Isi ascunsese in curea o bucata de otel flexibil si dur, lunga de 25 de centimentri, pe care apoi a folosit-o pentru a incerca sa deschida incuietoarea.
După 30 de minute increderea i-a dispărut. După o ora era scaldat in transpiratie. După 2 ore Houdini pur si simplu s-a prabusit peste usa, care s-a deschis imediat. De fapt usa nu fusese niciodata inchisa decat in imaginatia marelui magician.

Morala
Usa nu a fost inchisa decat in mintea lui Houdini, dar acesta a actionat ca si cum ar fi avut de invins o mie de lacate. Aidoma lui Houdini, si noi suntem prizonierii propriei minti. Pentru a evada din “inchisoarea mentala”, trebuie mai intai sa realizam si sa acceptam acest lucru si apoi sa gasim cai prin care sa ne eliberam.

Author:

Facebook Page Loading...
Newsletter
Alegeti articolul din categoria dorita