the blog

Latest news.
FĂ CURAT ÎN VIAȚA TA !

FĂ CURAT ÎN VIAȚA TA !

octombrie 2, 2017

In familia mea s-a pastrat întotdeauna obiceiul romanesc de a face curatenie MARE (cel putin) de Paste si de Craciun. In acele momente dadeai atentie tuturor locurilor din casa, mai ales cele mai greu accesibile si mai rar folosite, unde ar fi putut sa existe ceva praf. Mi-am dat seama ca am pastrat acest obicei si, mai mult de atat, l-am extins si in alte domenii ale vietii. Din cand in cand (nu doar de doua ori pe an) imi aduc in atentie fiecare domeniu al vietii si revizuiesc, imbunatatesc, schimb, renunt…la : obiceiuri, valori, relatii…care nu mai corespund cu stadiul meu actual de dezvoltare, cu nevoile mele de acum.

M-am gandit, ca venirea toamnei, poate fi un moment potrivit pentru a împartasi cu voi acest obicei.

Luati-va cateva minute (sau mai mult) pentru a petrece cu voi înșiva, singuri, in tacere. Intrebati-va, sincer, cat de multumiti sunteti de ceea ce se intampla in acest moment in viata voastra. Vorba aceea : „lasa ca merge si asa” este ca praful acela asezat in cotloanele neumblate din casa, care desi nu este foarte vizibil va afecteaza starea de sanatate. Este posibil, ca odata cu trecerea timpului, sa ne obisnuim cu anumite stari, situatii, oameni…si sa nu ne mai dam seama cat si ce anume ne doare. Este ca o durere care ne sâcâie din cand in cand, dar putem trai cu ea, ne-am obisnuit, stim cum vine stim cum pleaca …si incepem sa credem ca „asta ne este soarta” sau ca „mai mult nu se poate”. Se poate !

Dar este nevoie in primul rand sa-ti doresti si apoi sa muncesti pentru asta. Fiecare drum incepe cu primul pas, apoi al doilea, …- ții drumul drept (nu te abati si nu te opresti) altfel nu ajungi la destinatia dorita.

Iti doresc mult succes la CURAȚENIE si in cazul in care ai nevoie, iti intind o mana de ajutor. Te pot ajuta daca iti doresti :
• sa aduci liniste si iubire in relatia voastra cuplu ;
• incerci de mult timp sa-ti gasesti perechea potrivita si nu reusesti;
• ai nevoie sa-ti dezvolti abilitatile de relationare si comunicare ;
• ai probleme cu anxietatea si vrei sa scapi de aceasta ;
• te confrunti cu simptome caracteristice depresiei (sentimente de inutilitate sau vinovatie, oboseala sau nivel de energie redus, insomnie sau hipersomnie (somn in exces), pierderea poftei de mancare/scadere in greutate/crestere in greutate fara motive medicale, agitatie sau lentoare in tot ce faci, dificultati de concentrare si in luarea deciziilor, ganduri despre moarte sau suicid);
• faci atacuri de panica si iti doresti sa revii la o viata normala ;
• doresti sa descoperi noi modalitati de a face fata stresului ;
• au aparut unele probleme in relatia ta parinte-copil si vrei sa le rezolvi ;
• suferi de tulburari de alimentatie (bulimie, anorexie) si nu sti cum sa le rezolvi ;
sau oricare alte probleme de suflet care ti-e greu sa le discuti cu altcineva, te rog sa faci o programare la Ciuca Magdalena – Cabinet individual de psihologie adresa e-mail : [email protected] . Alte detalii poti gasi pe site (www.psiholog-de-suflet.ro). Daca nu esti din Bucuresti sau timpul nu-ti permite sa vii la cabinet, consilierea se poate desfasura pe mail.

Cu drag,

Ciuca Magdalena – Cabinet individual de psihologie

 

Author:

Facebook Page Loading...
Newsletter
Alegeti articolul din categoria dorita