the blog

Latest news.
EȘTI SINGUR DE REVELION ????

EȘTI SINGUR DE REVELION ????

decembrie 27, 2017

Se intampla ca la acest sfarsit de an sa fi singur ? Unii spun : „revelionul se pregateste din timp”, altii : „daca propui cuiva, pe care nu l-ai mai vazut de mult, sa petreaca cu tine noaptea dintre ani s-ar putea sa-ti zica vreo doua…de nu le poti duce..”
FRICA asta – mâcao-ar curajul, ORGOLIUL ăsta – mânca-l-ar smerenia, SPIRITUL ĂSTA DE TURMĂ care te ține in tipare strâmte si nu-ti da voie sa incerci ceea ce iti trece prin minte – pentru ca vrei (ai vrut din totdeauna ?) aprobarea celorlalti…
Ce-ar fi daca ai schimba ceva din comportamentul tau obisnuit ? Ce te-ar putea costa ? Un refuz ? Crezi ca nu vei supravietui unui refuz ?
Sa mori tu !!! Adica sa nu mori, pentru ca ai nevoie de experiente noi pentru a te imbogati ca personalitate, pentru a deveni mai puternic, mai bun si mai frumos ca fiinta !
Fa-ti o lista cu toate persoanele care crezi ca ar putea fi singure acum si bineinteles alaturi de care crezi ti-ai dori sa petreci Revelionul. Incepe sa dai telefoane pentru a le face urari de sfarsit de an si totodata pentru a-ti cere iertare (scuze – dupa caz) daca le-ai gresit cu ceva, ca iti pare rau, ca nu ai facut-o cu intentie si ca îi dorești tot binele din lume….
Daca din discutie iti dai seama ca persoana este singură in acest moment, lanseaza-i invitatia ! Pregateste-te sa fii refuzat, pregateste-te sa auzi o minciuna (ca va petrece la munte, la restaurant cu prietenii, in familie cu parintii…). Daca orgoliul nu-i permite de a trece peste trecut, daca dorinta de razbunare a acelei persoane crede ca a gasit momentul potrivit pentru a se manifesta, ai cel putin acum certitudinea ca nu era persoana potrivita langa care ai fi ramas mult timp.
Dar cine stie ?!? Porneste la drum in aceasta calatorie cu deviza :
DACA NU IESE, ESTE BINE(adica la fel ca inainte) !
DACA IESE, EHE-HEI, ESTE FOARTE BINE !!!
Poate ca minunea se intampla si chiar si pentru o seara, aceasta seara festiva in care toata lumea petrece imbracata frumos, mananca bucate alese si bea un pahar de sampanie la ora 12 noaptea, CINEVA va dori sa petreaca alaturi de tine cateva ore.
Pentru asta stabiliti cu sinceritate fara sa va faceti alte planuri, doar pentru acest eveniment, aducand in discutie cateva elemente drept Regulament :
– nu avem pe nimeni acum de sarbatori
– nu vrem sa reinviem trecutul
– nu ne dorim (neaparat) sa continuam dupa acest Revelion
– ne vom stradui impreuna ca aceasta seara sa fie una frumoasa intr-o atmosfera placuta, adica : fara reprosuri, (auto)invinuiri…, fara rememorari a ceea ce s-a petrecut intre noi (nici macar momentele frumoase).
– vom avea discutii doar despre prezent : Aici si Acum. Fara asteptari pentru Mâine.
Si, daca va fi sa fie ceva si dupa sarbatori … asa va fi ! Doamne ajuta !
Va imbratisez cu drag si va urez succes !

Ciuca Magdalena – Cabinet individual de psihologie

Author:

Facebook Page Loading...
Newsletter
Alegeti articolul din categoria dorita