Respira pur si simplu !

august 18, 2018

Am promis ca voi reveni cu amănunte despre evenimentul la care am participat : „Puterea Vindecătoare a Respirației” cu Dan Brule`.

Dan Brule`, de profesie medic – înrolat în Marina Naționala a Statelor Unite cu rol de scafandru in timpul războiului din Vietnam, este considerat cel mai important expert din lume in controlul respirației. Este supranumit „Bruce Lee al respirației”, datorită cercetării si contribuției aduse in acest domeniu.

Cunoșteam efectele terapeutice ale respirației conștiente si recomandam exercițiile de respirație clienților mei, înainte de a lua parte la acest eveniment. Aceste exerciții erau benefice în special acelor persoane care sufereau de atacuri de panică sau tulburări de anxietate – pentru că le ajutau să elimine stresul si tensiunea nervoasă care provoacă multe probleme la nivelul corpului fizic.

Dar, pană la intâlnirea cu Dan Brule` nu am aprofundat aceasta cunoaștere si nu știam cât de multe aplicații poate avea : curațarea mentalului de gânduri toxice, eliberarea energiei / a emoțiilor negative acumulate in timpul zilei, eliberarea de traume si frici – indiferent de vechimea lor, desprinderea de tiparele vechi neproductive si înlocuirea lor cu ceea ce ne dorim să trăim in existența actuală, dobândirea abilităților mentale si a calităților spirituale dorite …

Practic, respiratia conștientă are aplicații in orice domeniu al vieții : profesional, personal (sănătate, relații, performanțe sportive …) făcând posibil maximizarea rezultatelor dorite. Toate aceste informații, insoțite de exercitii si tenici de respirație ne-au fost impartașite de Dan in cele cateva zile cât a durat evenimentul, venind ca o completare la cele cuprinse în cartea pe care a scris-o.

Iar acum urmează să vă povestesc ce s-a intamplat cu mine pe parcursul acestui seminar. A fost momentul meu WOW care m-a convins, definitiv, să includ aceste exerciții de respirație conștientă in rutina mea zilnică.

M-am înscris la eveniment cu mult timp înainte, fără sa mă gândesc ca s-ar putea întâmpla ceva în viața mea care să mă împiedice sa particip. Si uite ca neprevăzutul a apărut ! Cu două săptamâni înainte, m-am ales cu o tuse seacă ce părea că nu vrea să mă mai părăsescă. Eram epuizată și nedormită de atâta tușit. La indicațiile medicului am fost nevoita sa apelez la tratament alopat.

In mare parte imi rezolvasem problemele cand a început workshopul de respirație, dar rămăsesem cu o reactie urâtă de tuse care se declanșa doar când respiram profund si amplu. M-am gândit că am dat banii degeaba. Cum să te duci la un curs de respirație fără să fii în stare să respiri în voie ?

Am intrat în exerciții cu inima îndoită, că nu voi reuși să duc la bun sfârșit cele cerute. Din fericire, m-am lăsat condusă, mi-am dat voie să mă las ghidată si să execut comenzile primite de la maestru. Simțeam că ceva vechi din mine se luptă ca și cum ar vrea să mă protejeze de acel ceva NOU, atât de nefamiliar. Și ce credeți ca s-a întâmplat ?

NOUL, aceasta respirație completă și conștientă a reușit să păcălească „cerberul” din minte, făcându-și loc in viața mea fara sa mai tușesc.

Știam de mult timp, dar iată că s-a dovedit încă odată, că mintea are un rol de a ne proteja. Dar de cele mai multe ori nu reușește altceva decât să ne saboteze îngrijorându-ne fără motiv si oprindu-ne din a face anumite acțiuni . Am rămas uimită de cât de ușor am scăpat de tuse.

Nu m-am putut abține să nu-l întreb pe maestru dacă aș fi reușit să scap de acele probleme de sănătate fără să mai iau medicamente, doar cu tehnicile de respirație. Raspunsul a fost DA.

Ce aș putea să vă spun în încheiere altceva, decât că vă recomand din inimă să vă oferiți o astfel de experiență și să participați la următorul workshop de respirație când Dan Brule` va mai veni in România.

Pâna atunci puteți lua un prim contact cu tehnicile de respirație citindu-i cartea pe care o puteți achiziționa aici : Respiră pur și simplu – Dan Brule`

În cazul în care aveți nevoie de îndrumare si asistare în aceste tehnici, vă rog să mă contactați.

Cu drag,

Magdalena Ciuca – Cabinet individual de psihologie

 

 

Author:

SuperWebTricks Loading...
Newsletter
[activecampaign form=1]
Alegeti articolul din categoria dorita