the blog

Latest news.
Doar frumusețea interioară contează ?

Doar frumusețea interioară contează ?

septembrie 20, 2018

Aud tot mai des “ Frumusețea interioară contează !“ și mă gândesc că este doar un trend de ultima ora pentru a răspunde așa la întrebarea : “ Este importantă frumusețea fizică ?”. Cel care răspunde în felul acesta speră să apară în fața celorlalți într-o lumina favorabilă. Dar, oare cât este de convins în interiorul lui de ceea ce spune ?

Dacă nu este importantă frumusețea fizică atunci de ce tot mai multe reprezentate ale sexului frumos se “retușează” la chirurg estetician, de au început să semene între ele că și cum ar fi surori ? De foarte multe ori aceste intervenții mai mult strică ceea ce a creat mama natură. Dar asta este altă poveste. Se întâmplă ca uneori operațiile estetice să aducă îmbunătățiri substanțiale, dar ce folos … Din acel chip frumos răzbate răutatea, prostia, egocentrismul … care urâțesc și țin la distanță.

Probabil că adevărul este undeva la mijloc. Este bine să știi ce te avantajează din punct de vedere fizic, să ai un aspect îngrijit (îmbrăcăminte, coafură…) și să-ți pui în valoare atuurile, dar să ai grijă în aceeași măsură și de frumusețea ta interioară. Un cap bine mobilat la interior, un suflet frumos și bun vor fi întotdeauna un punct de atracție și un motiv pentru a avea relații frumoase.

Haideți să facem o încercare de a vedea dacă ne putem depăși prejudecățile, dacă avem răbdare (după primul impact) să urmărim discursul emoționant al Lizziei Velásquez, considerată cu ani în urmă „cea mai urâtă femeie din lume”.

Poate că multe dintre voi sunteți nemulțumite de o anumită parte a corpului vostru, crezând că nu aveți succes/noroc în viață tocmai din acest motiv. Lizzie Velásquez a reușit să treacă peste toate răutățile și agresivitatea oamenilor care au obiceiul de a judecă o persoană după ambalaj. A absolvit Texas State University, este autor de carte și speaker motivațional, reușind să inspire prin calitățile sale umane.

Până la urmă, așa cum spunea  Margaret Hungerford :”Frumusețea este în ochii privitorului.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=QzPbY9ufnQY&feature=youtu.be&t=24

 

Magdalena Ciuca – Cabinet individual de psihologie

Author:

Facebook Page Loading...
Newsletter
Alegeti articolul din categoria dorita