the blog

Latest news.
Puterea unui parfum !

Puterea unui parfum !

octombrie 9, 2018

Cândva am stat de vorba cu un prieten, având ca subiect de discuție eterna și fascinanta temă : “femeia și puterea ei de seducție”. Spunea că nimic nu-l dezamăgește mai mult ca o femeie care a omis să adauge prezenței sale un strop de parfum. Susținea că : “ o femeie care nu miroase de nici un fel, își anulează spontan și celelalte atuuri ”.

Nu știu dacă ar trebui să-i dau dreptate în totalitate, dar știu că cei care fac parte din industria parfumurilor, de la creatorii de arome până la vedetele alese pentru a le face reclamă, au intuit locul important pe care îl ocupă parfumurile în viață oamenilor. Declarații incendiare făcute de femei celebre, precum Marilyn Monroe, despre care se spunea că se „îmbracă” doar cu Chanel când merge la culcare, au influențat piață consumatorilor, crescând profiturile creatorilor de parfumuri.

Dacă nu ar fi atât de importante aceste produse, oare de ce o binecunoscută firma a ales (contrar tradiției de 91 de ani) un bărbat faimos (Brad Pit) pentru a face reclamă parfumului său, contra fabuloasei sume de 7 milioane de dolari ?

Da, parfumurile sunt la fel de importante ca și restul lucrurilor care îți întregesc apariția în societate : îmbrăcăminte, coafură, comportament, limbaj(verbal, paraverbal, nonverbal) … Parfumul este amprenta ta olfactivă și alături de celelalte lucruri pe care le-am menționat, te caracterizează ca personalitate, vorbește despre educația ta, despre temperamentul tău, despre cât de mult te cunoști și cât de autentic ești în ceea ce vrei să exprimi despre tine (atunci când alegerea este făcută doar pe motivul că „se poartă” sau că „este la modă” și nu pentru că ți se potrivește).

În ceea ce mă privește, am adunat o colecție destul de măricică de parfumuri, tot încercând să-mi găsesc esență potrivită. Le folosesc în funcție de anotimp, momentul zilei (dimineața / seara) și nu în ultimul rând, de starea de spirit în care mă aflu sau cea pe care vreau să o obțin. Până nu demult credeam că nu voi găsi o esență despre care să spun : “ asta este a sufletului meu”, eram convinsă că nu pot ajunge la așa ceva decât dacă apelez la un parfumier pentru a-mi crea pe comandă ceva potrivit. Și totuși am găsit !

Este vorba despre OUD Luxury Limited Edition de la My Geisha – creația Denisei Tănase. Nu seamănă cu nimic (așa cum se întâmplă la unele parfumuri de firmă, cu pretenții).

Combinația aromelor de : lemn de trandafir, mosc, lemn de santal, vanilie și condimente (șofran, piper, scorțișoară ) pur și simplu m-a cucerit. Prima dată când l-am aplicat pe piele, am simțit cum mi se luminează față și fără să vreau am zâmbit că și cum mintea mea ar fi recompus imaginar o amintire frumoasă. Este un parfum unisex cu efect afrodisiac. Chiar dacă este ceva mai scump (dar nu dintre cele mai scumpe de pe piață), își merită toți banii atât prin conținut cât și prin prezentarea prețioasă, având un ambalaj corespunzător.

Dacă vrei să intri în atmosfera poveștilor din “1001 de nopți” încerca-l :

https://www.mygeisha.ro/my-geisha-oud-luxury-edition?tracking=5ab4fb38cab35

Cu drag, Magdalena

Cabinet individual de psihologie Magdalena Ciuca

 

Author:

Facebook Page Loading...
Newsletter
Alegeti articolul din categoria dorita