the blog

Latest news.
Corpul tău vorbește !

Corpul tău vorbește !

octombrie 28, 2019

Privim oamenii pe care îi întâlnim pe stradă și fără a știi prea multe despre ei, ne putem da seama de nivelul lor de mulțumire (fericire) din postura corpului, lumina din priviri, mișcările brațelor în timp ce vorbesc…

Dacă starea noastră interioară este atât de ușor citită în exterior, ne punem întrebarea dacă nu cumva pornind de la exterior am putea influența interiorul, ceea ce simțim ?

Amy Cuddy, psiholog social și profesor la Harvard împreună cu Dana Carney psofesor la Universitatea California, Barkeley, au efectualt un studiu pe 66 de studenți și au descoperit că mișcările exuberante, posturile de putere cum ar fi brațele ridicate asupra capului (ca atunci când spectatorii din tribună se bucură la marcarea unui gol pe teren) produc schimbări hormonale prin creșterea testosteronului și reducerea cortizolului – hormonul stresului.

Dr. Cuddy spune : „schimbă-ți gândurile și-ți vei modifica și comportamentul; schimbă-ți comportamentul și vei avea alte rezultate”.

Îmi amintesc acum de cursul de sculptoplastică pe care l-am făcut de curând. Aveam printre altele, momente în care ni se cerea să fim atente la senzațiile resimțite în corp când facem anumite mișcări.

Una dintre aceste mișcări era de a sări cu brațele deasupra capului scoțând un strigăt de bucurie (Ha). Făceam această săritură cu desprindere de sol de cel puțin trei ori. Indiferent de starea de spirit pe care o aveam la începutul exercițiului, când terminam eram veselă, bucuroasă ca un copil, simțind o înviorare în tot corpul.

Faceți acest exercițiu ori de câte ori simțiți că vă scade încrederea în propriile puteri, când sunteți epuizați de atâtea gânduri sau griji.

Ridicați-vă de pe scaun, îndreaptă-ți postura și deschide-ți larg pieptul, faceți câteva respirații ample și complete și apoi săriți așa cum v-am explicat mai sus.

Și ca să fie și mai distractiv, după ce ați terminat de sărit aplecați-vă puțin în față și începeți să boxați cu mâinile spre pământ (scoțând sunetele Ha, Ha, Ha…) ca și cum ați vrea să înghesuiți acolo tot ce nu vă trebuie (frici, gânduri negative, mânie, frustrare, tristețe…).

Ei, acum cum te simți ?

Scrie-mi câteva impresii după ce faci exercițiul.

Cu drag, Magdalena

www.magdalenaciuca.ro

[email protected]

Author:

Facebook Page Loading...
Newsletter
Alegeti articolul din categoria dorita