the blog

Latest news.
Tu ce faci de  REVELION ?

Tu ce faci de REVELION ?

decembrie 19, 2019

Se întamplă să fi singur la acest sfârșit de an ? Unii susțin că „revelionul se pregătește din timp”. Poate că DA, poate că NU. Din experiența mea și a altora cunosc multe evenimente de genul ăsta care au fost hotărâte fără a fi planificate sau organizate cu mult timp înainte și au ieșit incredibil de bine, cu un minim de efort.

Probabil ai aceeași curiozitate pe care am avut-o și eu, când m-am întrebat care este ingredientul miraculos care a făcut ca această seară deosebită, nepregătită din timp, să se transforme cu succes într-o amintire frumoasă, de neuitat.

Eu am numit acest ingredient ENTUZIASM !

Parcă aud : „de unde atâta entuziasm când tocmai am încheiat o relație”.

Dacă spui așa, deja avem un indiciu. Înseamnă că bunăstarea ta emoțională este condiționată de niște convingeri, ca de exemplu : „nu poți fi fericit decât dacă ești într-o relație”, „sunt valoros doar dacă sunt iubit”, …

Și mai există și alte convingeri fataliste, cum ar fi cele legate de momentul trecerii dintre ani : „cum ești de Revelion (sau prima zi din an) așa vei fi tot anul”, „dacă în seara de Revelion te săruți sub vâsc cu cineva, vei fi cu acea persoană tot anul” .

Toate aceste convingeri te pot programa pentru suferință dacă vei crede 100% în ele. De fapt sunt niște scuze pe care le inventezi pentru a nu ieși din carapacea călduță în care te-ai obișnuit.

Ce te împiedică să le ignori ? Ce te impiedică să acționezi pentru binele tău ?

FRICA  mâncao-ar curajul – că dacă îți permiți să ieși din tiparele tale (de a petrece cu oameni necunoscuți cu persoane necunoscute…) deznodământul va fi un dezastru.

ORGOLIUL ăsta, mânca-l-ar smerenia – că nu poți cere unui vechi prieten care este și el singur să petreceți împreună de sărbători. Aștepți să te invite ?

SPIRITUL ĂSTA DE TURMĂ (să faci așa cum face toată lumea) care te ține in tipare strâmte și nu-ți dă voie să încerci ceea ce iți trece prin minte – pentru că ți-e teamă (ți-a fost din totdeauna?) de dezaprobarea celorlalți…

Dacă ești foarte afectat de singurătate de aceste sărbători îți propun ceva.

Ce-ar fi daca ai schimba ceva din comportamentul tău obișnuit ? Ce te-ar putea costa ? Un refuz ? Crezi ca nu vei supraviețui unui refuz ?
Tu vei supraviețui, dar orgoliul tău pe care tu îl numești în mod eronat mândrie, se va simți atacat, deranjat. El te împiedică să faci ceva de care inima ta s-ar bucura, El ține cont doar de ce este rațional și dă ascultare doar minții.

Ai nevoie de experiențe noi pentru a te îmbogăți ca om, pentru a deveni mai puternic, mai bun și mai frumos ca ființă !

Fă-ți o lista cu toate persoanele care crezi ca ar putea fi singure acum si bineințeles alaturi de care ți-ai dori sa petreci Revelionul.

Începe sa dai telefoane, ACUM, pentru a face urări de sfârșit de an si totodata pentru a-ți cere iertare (scuze – dupa caz) daca i-ai greșit cu ceva, ca iți pare rău pentru că nu ai facut-o cu intenție și ca îi dorești tot binele din lume….
Daca din discuție îți dai seama ca persoana este singură în acest moment, lanseaza-i invitația !

Pregatește-te și sa fii refuzat, pregatește-te să auzi o minciuna (ca va petrece la munte, la restaurant cu prietenii, în familie cu părinții…). Dacă orgoliul nu-i permite de a trece peste trecut, daca dorința de răzbunare a acelei persoane se activează și crede că a găsit momentul potrivit pentru a-ți plăti o poliță, ai cel putin acum certitudinea că nu era persoana potrivită alături de care ai fi ramas mult timp.
Dar cine stie ?!? Porneste la drum în această calatorie cu deviza :
DACA NU IESE, ESTE BINE(adica la fel ca inainte) !
DACA IESE, EHE-HEI, ESTE FOARTE BINE !!!
Poate că minunea se întamplă, chiar și pentru o seară, aceasta seara festivă în care toată lumea petrece îmbracată frumos, mănâncă bucate alese si bea un pahar de șampanie la ora 12 noaptea. Poate că CINEVA se va bucura să petreacă împreună cu tine acele câteva ore.
Pentru asta stabiliți cu sinceritate fără să vă faceți alte planuri, doar pentru acest eveniment, aducând în discuție realitatea din acest moment – ceva de genul :
„- nu avem pe nimeni acum de sărbatori
– nu ne întâlnim ca să reînviem trecutul între noi, ci doar să petrecem frumos împreună
– nu ne dorim (neapărat) sa continuăm dupa acest Revelion
– ne vom strădui împreună ca această seară să fie una frumoasă într-o atmosfera plăcută, adică : fără reproșuri, învinuiri…, fără rememorări a ceea ce s-a petrecut între noi (nici macar în momentele frumoase).
– vom avea discuții doar despre prezent : Aici și Acum. Fără așteptări pentru Mâine.”

Si, dacă va fi să fie ceva si după sărbători … va fi !

Eu ți-o doresc din toată inima ! Și nu uita că ingredientul minune este ENTUZIASMUL 

Doamne ajută !
Vă îmbrățișez cu drag și vă urez petrecere frumoasă !

Magdalena

Ciuca Magdalena – Cabinet individual de psihologie

Anul trecut am fost invitată la postul de televiziune A 7 Tv.pentru a discuta chiar despre ce am vorbit mai sus. Dacă vă interesează subiectul, puteți urmări înregistrarea de la minutul 13,04` aici : https://www.youtube.com/watch?v=u-RXnl20w7w

Author:

Facebook Page Loading...
Newsletter
Alegeti articolul din categoria dorita