Schimbările sunt mai ușoare ACUM !

aprilie 11, 2020

„Povestea spune că un bătrân s-a întors la doctor pentru a-și exprima încântarea fața de aparatul auditiv invizibil pe care acesta i-l instalase.

  • Sunt convins că și familia ta este încântată, a zis doctorul.
  • A, nu, a răspuns bătrânul, ei habar nu au încă despre asta, iar eu mă distrez de minune. În ultimele două zile, mi-am schimbat testamentul de două ori !” – OSHO

Tot așa, ca și bătrânul din poveste, avem o șansă de a face schimbări începând de ACUM.

Este posibil ca, în aceste zile de izolare, să fi avut suficient timp pentru a-ți analiza viața și a revizui scara valorilor, verificând dacă se mai păstrează prioritățile de până acum.

Asta presupune să faci o curățenie în viața ta, așa cum avem obiceiul să facem o curățenie generală cel puțin de două ori pe an – de Paște și de Crăciun.

În astfel de condiții s-ar putea să fi conștientizat că ceea ce era pe locul întâi a devenit neimportant, fiind detronat de alte nevoi mult mai realiste, descoperite în această perioadă.

Oare de când nu ai mai avut timp pentru așa ceva ?

Cui îi mai pasă acum de haine de firmă ? S-ar putea ca și după … astea să nu mai fie atât de importante.

Este posibil să constați cât de inutilă este opulența, când săracul și bogatul își petrec sărbătorile de Paște (și poate concediul ?) în același loc – ACASĂ, având în gând o unică dorință SĂ FIE SĂNĂTOȘI.

Cred ca toată nebunia asta a adus și ceva bun, un fel de RESTART la viețile noastre.

O  selecție, ca atunci când la intervale de timp facem o triere a hainelor : ce mai purtăm și ce nu.

Cred ca peste timp ne vom aminti de anul 2020 ca de un an al suferinței, al fricii, al pierderilor omenesti, care a schimbat fața lumii. Dar care a adus si ceva bun : ne-a provocat să gândim altfel.

Am învățat din nou să ne rugăm, să ne ajutăm între noi fără a avea preferințe. Și în mod sigur am învățat să prețuim mai mult ceea ce avem.

Ne-am dat seama că este necesar să fim recunoscători pentru ceea ce – altă dată – ni se părea firesc să avem.

Poate că niciodată nu am știut să prețuim atât de mult o ieșire în mijlocul naturii și nu ne-a trecut prin minte că cineva ne-ar putea interzice în mod legal un lucru atât de simplu și de normal.

Tot ce îmi doresc și îți doresc, este să treci cu bine peste această provocare, cu sănatate și optimism.

Și așa va fi dacă îți vei reaminti în fiecare zi că de tine depinde păstrarea echilibrului interior. Nu te lăsa influențat de valul de vești sumbre. Uneori bunele intenții, de a ne informa, ale celor din mass media sau chiar ale prietenior virtuali, te pot destabiliza dacă esti o persoană mai sensibilă.

Protejează-te ! Alege să nu stai pironit în fața televizorului toata ziua. Un minim de informare, de preferință în prima parte a zilei – când emoționalul nostru suporta mai ușor veștile rele – este suficient.

Umple-ți timpul cu lucruri plăcute și fă o sărbătoare din fiecare zi în care tu și cei dragi ție sunteți sănătoși.

Te îmbrățisez cu drag până la următoarea întâlnire !

Magdalena

Ciuca Magdalena ∞ Cabinet individual de psihologie

 e-mail :  [email protected] ; [email protected]

tel. 0726201149

www.magdalenaciuca.ro

www.psiholog-de-suflet.ro

 

 

Author:

SuperWebTricks Loading...
Newsletter
[activecampaign form=1]
Alegeti articolul din categoria dorita