Nu mai amâna, pentru o ocazie specială !

iunie 29, 2020

Nu păstra nimic pentru o ocazie specială !

Fiecare zi pe care o trăiesti este o ocazie specială !

Când eram copil, la zile festive atunci când părinții mei aveau musafiri, erau așezate pe masă cele mai prețioase tacâmuri și paharele de cristal. La vremea aceea era un fel de mândrie și totodată un semn de prețuire pentru acei musafiri.

Am ajuns adult și toate aceste obiceiuri și-au pierdut sensul, mi-am dat seama că cea mai importantă persoana din viața mea sunt eu. Eu sunt singura ființă care mă însoțește la bine și la greu pâna în ultima clipă a vieții. Pe restul nu pot conta, pot dispare din diferite motive.

Și atunci cum să nu onorez aceasta persoană, EU, cu tot ce cred ca este mai bun si mai plăcut.

Așa că, daca azi am chef să manânc în farfurii din porțelan fin si să beau din pahar de cristal, așa voi face. Mâine s-ar putea să ma atragă să mănânc într-o strachina de lemn și să beau dintr-o ulcică de pământ… Pe principiul că, oricât de bun ar fi, nu poți mânca tort în fiecare zi cu aceeași placere.

Și pot să spun că mă bucur de doua ori : odata pentru ca îmi face plăcere sa aleg eu pentru mine, a doua pentru că mi-am dat voie să încalc un cod (nescris) al familiei, moștenit transgenerațional cu : „ asta se face / asta nu se face”.

Nu mai amâna să faci ce-ți place !

Uneori, acea ocazie specială pe care o aștepți pentru a te bucura, s-ar putea să nu mai apară, ca în înregistrarea de mai jos :

Cu drag, Magdalena

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

[email protected]

[email protected]

Author:

SuperWebTricks Loading...
Newsletter
[activecampaign form=1]
Alegeti articolul din categoria dorita